Čaga sa v Altajskej oblasti používa už od staroveku. Je účinná pri zmierňovaní gastrointestinálnych problémov a pri regenerácii tela po strese a vážnych ochoreniach. Menej koncentrovaný nálev z čagy vytvára príjemný, osviežujúci nápoj s chuťou podobnou čaju.
- Čaga má veľmi zložité a rôznorodé chemické zloženie, a preto má široké spektrum užitočných vlastností. Obsahuje polysacharidy, organické kyseliny, vlákninu, lipidy, steroidné a pterínové zlúčeniny, mnoho stopových prvkov: hliník, vápnik, horčík, sodík, bárium, železo, zinok, mangán, meď, vápnik, tiež alkaloidy a kyseliny ako kremičitá, šťaveľová, mravčia, octová, olejová a iné.
- Aromatická a osviežujúca mäta v kombinácii s čagou pomáha posilňovať nervový systém , zmierňovať stres, normalizovať spánok, čistiť telo, podporovať chudnutie a odstraňovať zápach z úst.
- Mäta obsahuje rekordné množstvo karoténu – provitamínu A – ktorý má pozitívny vplyv na zdravie a vzhľad a posilňuje imunitný systém.
Existuje niekoľko rôznych spôsobov prípravy nápojov na báze čagy. Môžete si vybrať ten, ktorý vám najviac vyhovuje:
- Zalejte 2-3 polievkové lyžice čajovej zmesi 500 ml horúcej vody (80-90 °C) a nechajte lúhovať 10-20 minút. Pite ako bežný čaj.
- Zalejte čajovú zmes horúcou vodou (80 – 90 °C) v pomere 1:5 a nechajte lúhovať 1,5 až 24 hodín. Najlepšie je použiť termosku. Pred podávaním môžete zmes zriediť vodou podľa chuti.
- Čajovú zmes zalejte vriacou vodou v pomere 1:4 a lúhujte 15 minút na miernom ohni. Pred použitím ju môžete podľa chuti zriediť vodou.
Kontraindikácie: individuálna intolerancia na zložky, tehotenstvo, dojčenie.
Skladujte na chladnom a suchom mieste pri teplote neprevyšujúcej 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %, mimo dosahu detí.
Energetická hodnota (na 100 g) - 20 kcal.
Nutričná hodnota tukov (na 100 g) - 0,8 g.
bielkoviny (na 100 g) - 2,1 g.
sacharidy (na 100 g) - 1,2 g.
ZloženieINCI: huba čaga, list mäty piepornej
Viac z kategórie
8,90 €





